Vepřové na zelenině

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 205 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Vepřová kýta
  • 175 g Zelí čínské
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
  • 1 kávová lžička Víno rýžové čínské
  • 1 kávová lžička Pasta z kukuřičné mouky
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Cibulka jarní
  • 1 ks Paprika zelená
  • 3 polévková lžíce Voda pitná
  • 4 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 236 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 103 g
  • Sodík 372 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 42.3 mg
  • Draslík 366.9 mg
  • Vláknina 4324 mg
  • Vitamín A 4324 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.1 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na nudličky pokrájíme vepřové maso a dáme na talíř. Smícháme v misce polovinu sójové omáčky a polovinu cukru, víno, pastu z kukuřičné mouky a nalijeme směs na vepřové maso, promícháme, aby se maso pokrylo marinádou, a necháme 15 minut marinovat.

  • 2

    Mrkev, papriku a čínské zelí nakrájíme na proužky. Rozehřejeme ve woku olej a smažíme na něm minutu vepřové nudličky, poté je vyndáme a udržujeme stranou teplé. Přidáme mrkev, papriku, čínské zelí, pokrájenou jarní cibulku a zázvor a dvě minuty smažíme za neustálého míchání. Přidáme zbývající cukr, sůl, vepřové maso, zbylou sójovou omáčku a vodu a promícháme. Necháme dvě minuty povařit.

  • 3

    Hotový pokrm okamžitě podáváme.

Komentáře k receptu