Vepřové s omáčkou saté

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 75 g Chřest bílý
  • 150 g Mrkev kořen
  • 350 g Vepřová krkovička
  • 150 g Fazolové lusky zelené
  • 1 kávová lžička Chilli papričky - vločky
  • 1 kávová lžička Protlak rajčatový
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Paprika žlutá
  • 3 stroužek Česnek
  • 6 polévková lžíce Máslo arašídové
  • 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 6 polévková lžíce Kokosové mléko
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 675 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 168 g
  • Sodík 197 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 105 mg
  • Draslík 511 mg
  • Vláknina 13446 mg
  • Vitamín A 13446 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 54.9 mg
  • Vitamín E 4.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mrkve pokrájíme na tenké tyčinky. Rozehřejeme olej v předehřátém woku a osmahneme na něm pokrájené vepřové nudličky, pokrájenou cibuli, jeden stroužek česneku a vše smažíme 5 minut. Přidáme mrkev, pokrájenou papriku, chřest, zelené fazolky a dalších 5 minut smažíme.

  • 2

    Na saté omáčku dáme do rendlíku arašídové máslo, vločky chilli, kokosové mléko, rajčatový protlak a zbylý česnek a vše prohřejeme, aby se vše spojilo.

  • 3

    Hotovou masovou směs přelijeme omáčkou a ihned podáváme.

Komentáře k receptu