Bramborový koláč s džemem a ořechy
Suroviny
- 370 g Brambory
- 150 g Džem meruňkový
- 200 g Máslo čerstvé
- 20 g Máslo čerstvé
- 400 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 30 g Ořechy vlašské
- 150 g Cukr moučkový
- 1 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 ks Vejce slepičí
- 1.5 ks Kypřicí prášek do pečiva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 794 kcal
- Sacharidy 103 g
- Tuky 38 g
- Sodík 39 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 35 g
- Cholesterol 187.5 mg
- Draslík 611.6 mg
- Vláknina 8295.3 mg
- Vitamín A 8295.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.1 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 44.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mouku prosejeme, přidáme rozsekané máslo, cukr, uvařené prolisované brambory, vejce, žloutek a kypřicí prášek. Válečkem vypracujeme těsto a necháme odpočinout.
-
2
Poté je rozdělíme na dva díly a vyválíme na tenké obdélníky. Jeden přemístíme na vymazaný plech, potřeme džemem, položíme na něj druhý plát těsta, povrch potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme nasekanými ořechy a v rozpálené troubě upečeme dozlatova.
-
3
Hotový koláč necháme prochladnout, posypeme cukrem, nakrájíme a podáváme.