Jablíčkový koláč s ořechy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 40 g Hrozinky
  • 200 g Máslo čerstvé
  • 280 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 30 g Ořechy vlašské
  • 20 g Cukr vanilka
  • 80 g Cukr moučkový
  • 0.5 kávová lžička Citronová kůra
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Amonium
  • 0.5 kg Jablka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 620 kcal
  • Sacharidy 69 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 21 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 35 g
  • Cholesterol 204.3 mg
  • Draslík 185.7 mg
  • Vláknina 7458 mg
  • Vitamín A 7458 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.4 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 38.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mouku prosejeme, přidáme polovinu cukru, nastrouhanou citronovou kůru, špetku amonia, rozsekané máslo a žloutky a vypracujeme lehké těsto. Na studeném místě necháme ztuhnout.

  • 2

    Poté těsto vyválíme na dvě placky, kruhem je vykrojíme, jednu dáme na plech vyložený pečicím papírem a potřeme rozšlehaným vejcem. Z okrojených zbytků uděláme váleček a dáme jej kolem placky. Střed naplníme udušenými, nakrájenými jablky, posypeme rozinkami, cukrem, nasekanými ořechy a zakryjeme druhou plackou těsta. Povrch potřeme vejcem a upečeme v mírně vyhřáté troubě dozlatova. Hotový koláč posypeme vanilkovým cukrem.

Komentáře k receptu