Zapečený řízek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 464 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 29 g
- Sodík 330 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 91.8 mg
- Draslík 715.3 mg
- Vláknina 1829.8 mg
- Vitamín A 1829.8 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.1 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso nakrájíme na řízky, osolíme, opepříme a naklepeme. Na pánvi rozehřejeme olej, na kterém maso z obou stran opečeme. Zapékací mísu vymažeme sádlem, naskládáme na kolečka nakrájený česnek, na česnek opečené maso, na každý řízek položíme broskev, kterou nařežeme do tvaru hřebene, přikryjeme plátkem sýra a v horké troubě při vysoké teplotě zprudka zapečeme.
-
2
Řízky vybereme z mísy, do opeku přilijeme vývar a povaříme.
-
3
Každou porci polijeme vlastní šťávou.