Zapečený řízek

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 400 g Kompot broskvový
  • 200 g Sýr Eidam cihla 30%
  • 800 g Vepřová kýta
  • 2 g Olej slunečnicový
  • 2 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 3 dl Vývar z hovězích kostí
  • 1 polévková lžíce Sádlo vepřové škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 464 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 330 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 91.8 mg
  • Draslík 715.3 mg
  • Vláknina 1829.8 mg
  • Vitamín A 1829.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.1 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso nakrájíme na řízky, osolíme, opepříme a naklepeme. Na pánvi rozehřejeme olej, na kterém maso z obou stran opečeme. Zapékací mísu vymažeme sádlem, naskládáme na kolečka nakrájený česnek, na česnek opečené maso, na každý řízek položíme broskev, kterou nařežeme do tvaru hřebene, přikryjeme plátkem sýra a v horké troubě při vysoké teplotě zprudka zapečeme.

  • 2

    Řízky vybereme z mísy, do opeku přilijeme vývar a povaříme.

  • 3

    Každou porci polijeme vlastní šťávou.

Komentáře k receptu