Sekaná s uzeným masem

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 120 g Uzená vepřová krkovička
  • 800 g Vepřové maso mleté
  • 500 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Majoránka
  • 2 ks Cibule
  • 3 ks Rohlíky bílé
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 6 stroužek Česnek
  • 0.5 l Voda pitná
  • 4 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 705 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 46 g
  • Sodík 335 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 213.3 mg
  • Draslík 594.3 mg
  • Vláknina 4526.9 mg
  • Vitamín A 4526.9 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.3 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 23.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Uzené maso, cibuli, česnek, petrželovou nať nakrájíme nadrobno, rohlíky nakrájíme na kostičky. V míse vše smícháme se solí, pepřem, majoránkou, zalijeme polovinou piva. Poté vmícháme mleté vepřové maso, rozšlehaná vejce a zahustíme strouhankou.

  • 2

    Vlhkýma rukama utvoříme šišku, vložíme do pekáče, podlijeme zbylým pivem a pečeme v předehřáté troubě pod poklicí zhruba 1 hodinu. Poté odložíme poklici a sekanou pečeme ještě čtvrt hodiny.

  • 3

    V průběhu pečení maso poléváme šťávou. Je-li třeba, přilijeme horkou vodu.

Komentáře k receptu