Sekaná ze zaječího předku s pivem a bůčkem

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 7

Suroviny

  • 120 g Slanina vepřová
  • 800 g Vepřový bok
  • 500 g Zaječí maso
  • 500 ml Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
  • 100 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Majoránka
  • 1 kávová lžička Zázvor mletý
  • 1 ks Cibule
  • 3 ks Rohlíky bílé
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Bobkový list
  • 6 ks Nové koření celé
  • 4 ks Pepř černý celý
  • 3 stroužek Česnek
  • 1.5 l Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 878 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 73 g
  • Sodík 387 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 221.9 mg
  • Draslík 588.7 mg
  • Vláknina 2836 mg
  • Vitamín A 2836 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.3 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zaječí předek naporcujeme a uvaříme s cibulí a celým kořením. Vepřový bůček bez kůže vykostíme a nakrájíme na kostky. Rohlíky nakrájíme a namočíme do piva. Pekáč vyložíme plátky slaniny.

  • 2

    Uvařené maso vykostíme a necháme vychladnout, poté umeleme spolu s bůčkem, rohlíky a česnekem.

  • 3

    Do hmoty vmícháme vejce, sůl, pepř, zázvor, majoránku a část piva, v němž byly namočené rohlíky. Vlhkýma rukama utvoříme šišku, obalíme ji ve strouhance, vložíme do pekáče, podlijeme vodou a pečeme v předehřáté troubě.

  • 4

    V průběhu pečení maso poléváme šťávou. Je-li třeba, přilijeme horkou vodu.

Komentáře k receptu