Kodaňské masové kuličky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Cibule
  • 200 g Jogurt bílý
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 5 g Sůl
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 3 g Paprika mletá sladká
  • 500 g Vepřové maso mleté
  • 10 g Tymián čerstvý
  • 400 g Passata (drcená rajčata)
  • 30 g Mouka pšeničná hladká
  • 40 ml Mléko polotučné
  • 450 ml Vývar drůbeží
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 stroužek Česnek
  • 0.07 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 722 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 45 g
  • Sodík 1436 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 176.8 mg
  • Draslík 547.1 mg
  • Vláknina 6099.3 mg
  • Vitamín A 6099.3 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smícháme maso s nakrájenou cibulí, přidáme mouku, tymián, papriku, podle chuti sůl a pepř. Hmotu spojíme vejcem a přidáme mléko.

  • 2

    Z hmoty vytvarujeme 20 kuliček. Lehce je obalíme v mouce a necháme vychladit.

  • 3

    Rajčatovou omáčka: v hrnci rozehřejeme máslo, přidáme mouku a 3 minuty ji smažíme. Přilijeme vývar, potom přidáme rajčata, rajský protlak, česnek, bobkový list, sůl a pepř. Omáčku vaříme za občasného míchání 20-25 minut. Omáčku propasírujeme a dokořeníme.

  • 4

    V pánvi rozehřejeme olej s máslem. Postupně na něm po 5 minutách dohněda usmažíme masové kuličky. Usmažené kuličky vyjmeme a osušíme na papírových ubrouscích.

  • 5

    Do pekáčku mísy vložíme masové kuličky, zalijeme je omáčkou a přivedeme k varu. Přikryjeme a 30 minut dusíme v předehřáté troubě při 180°C. Před podáváním porce zalijeme 1 lžičkou jogurtu a ozdobíme tymiánem.

Komentáře k receptu