Divoká kachna pečená s bylinkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 737 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 35 g
- Sodík 692 mg
- Bílkoviny 85 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 335.2 mg
- Draslík 1238.7 mg
- Vláknina 1445.3 mg
- Vitamín A 1445.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.9 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 27.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kachnu očistíme, osolíme a naporcujeme. Slaninu a cibuli nakrájíme nadrobno, bylinky nahrubo nasekáme.
-
2
V pekáči osmažíme slaninu s cibulí, poté vložíme porce kachny, posypeme bylinkami, zalijeme pivem a pečeme v předehřáté troubě, až je maso měkké.
-
3
Během pečení maso obracíme a poléváme výpekem. Je-li třeba, podlijeme horkou vodou.