Sekaná z pohanky a čočky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 629 kcal
- Sacharidy 87 g
- Tuky 15 g
- Sodík 732 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 35 g
- Cholesterol 11.9 mg
- Draslík 844.2 mg
- Vláknina 32439.8 mg
- Vitamín A 32439.8 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.4 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Promytou pohanku uvaříme v 6 dl vody na kaši. Když přijde k varu, snížíme teplotu a vaříme ji 30 minut.
-
2
Přebranou a promytou čočku zalijeme 4 dl vody a pomalu ji vaříme přibližně 15 minut do poloměkka. Poté pohanku a čočku scedíme z přebytečné vody a dáme do mísy.
-
3
Slaninu pokrájíme na malé kostičky. Očištěnou cibuli pokrájíme nadrobno, česnek prolisujeme. V pánvi si slaninu osmažíme dozlatova, škvarky ze slaniny vyjmeme a dáme k čočce. Na omastek ze slaniny dáme droždí, které za stálého míchání rozpustíme a vysmažíme (droždí je bez vody) a též přidáme k čočce.
-
4
Ještě doložíme nastrouhaný tvrdý sýr, sůl, majoránku, cibuli, prolisovaný česnek. Směs dobře promícháme a utvoříme z ní šišku. Těsto musí být tuhé a suché. Šišku sekané z pohanky a čočky přeneseme do zapékací mísy s pečícím papírem a dáme do předem vyhřáté trouby péct. Pečeme přibližně 50 minut.
-
5
Upečenou sekanou nakrájíme na porce a podáváme ji teplou i studenou.