Marinované chobotničky na grilu

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 14 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 5 g Sůl
  • 50 g Cukr krupice
  • 20 g Citronová kůra
  • 5 g Pepř černý celý
  • 200 g Salát ledový
  • 120 g Oregano čerstvé
  • 20 g Limetková kůra
  • 150 ml Olej olivový
  • 100 ml Citronová šťáva
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Limetka
  • 1 kg Chobotnice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 638 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 1077 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 120 mg
  • Draslík 1181.5 mg
  • Vláknina 6622.5 mg
  • Vitamín A 6622.5 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 89.9 mg
  • Vitamín E 3.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Olivový olej smícháme v míse s citronovou šťávou, citronovou a limetkovou kůrou, cukrem a čerstvým pokrájeným oreganem. Do směsi dáme marinovat na 10 minut malé chobotničky.

  • 2

    Gril předehřejeme na nejvyšší teplotu a osolené a opepřené chobotničky grilujeme z obou stran 2 minuty.

  • 3

    Podáváme s ledovým salátem, ozdobené plátkem citronu a limetky.

Komentáře k receptu