Bůčkové rizoto
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1203 kcal
- Sacharidy 92 g
- Tuky 75 g
- Sodík 145 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 84 g
- Cholesterol 90 mg
- Draslík 358.7 mg
- Vláknina 6712 mg
- Vitamín A 6712 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 42.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rýži propláchneme vroucí vodou a necháme okapat, cibuli nakrájíme nadrobno, chilli papričku zbavíme semen a nakrájíme najemno, maso nakrájíme na kostky.
-
2
Na oleji zpěníme cibuli, přidáme maso a orestujeme. Poté vmícháme sůl, papriku, promícháme a zarestujeme. Vmícháme rýži, chilli papričku, zalijeme pivem a dusíme pod poklicí v předehřáté troubě zhruba půl hodiny.
-
3
Rizoto servírujeme posypané strouhaným sýrem.