Vepřová kolena na pivu

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 135 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 800 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 4 ks Vepřové koleno
  • 8 ks Bobkový list
  • 2 ks Cibule
  • 1 polévková lžíce Sádlo vepřové škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1569 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 131 g
  • Sodík 98 mg
  • Bílkoviny 88 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 40 mg
  • Vláknina 1146.1 mg
  • Vitamín A 1146.1 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.1 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 28.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli nakrájíme na tenká kolečka, kůži na kolenech nařízneme do mřížky, osolíme a opepříme.

  • 2

    Kolena posypeme drcenými bobkovými listy, vložíme do mísy, přelijeme pivem a pod fólií přes noc marinujeme. Kolena občas otočíme.

  • 3

    Na pekáči na sádle zpěníme cibuli, vložíme marinovaná kolena, ze všech stran orestujeme, přilijeme pivo, přiklopíme a v předehřáté troubě pečeme zhruba dvě hodiny.

  • 4

    Když je maso téměř měkké, odklopíme a dopečeme, aby mělo křupavou kůrku.

Komentáře k receptu