Srnčí hřbet na brusinkách

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 125 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 150 g Máslo čerstvé
  • 250 g Brusinky
  • 4 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 kávová lžička Tymián sušený
  • 2 kávová lžička Oregano sušené
  • 2 kávová lžička Omáčka pikantní worcesterová
  • 0.5 l Vývar z hovězích kostí
  • 2 dl Víno muškátové
  • 1 kg Jelení plec
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 553 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 1212 mg
  • Bílkoviny 48 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 41 mg
  • Draslík 461 mg
  • Vláknina 5790 mg
  • Vitamín A 5790 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.9 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 33.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Umyté maso rozkrájíme na větší plátky, nožem opatrně naklepeme, potřeme máslem a skládáme na pekáč, osolíme, opepříme, posypeme sladkou paprikou. Přidáme tymián a worcester, zalijeme vývarem, pekáč přiklopíme vrchním dílem, dáme do vyhřáté trouby a za stálého podlévání pečeme přibližně 100 minut.

  • 2

    Když je maso skoro měkké, zalijeme ho vínem a necháme dopéct.

  • 3

    Dopečené měkké maso z pekáče vyjmeme, do šťávy v pekáči vylijeme brusinky a zamícháme.

Komentáře k receptu