Kuřecí maso v mušlích zapékané
Suroviny
- 175 g Špagety, Makarony
- 125 g Žampiony čerstvé
- 60 g Sýr Čedar
- 175 g Kuřecí maso vařené
- 250 g Hřebenatka
- 1 ks Cibule
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 3 plátek Slanina vepřová
- 1 l Voda pitná
- 1.75 dl Créme fraiche
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 4 polévková lžíce Strouhanka
- 3 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 601 kcal
- Sacharidy 44 g
- Tuky 31 g
- Sodík 337 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 44 g
- Cholesterol 36.9 mg
- Draslík 469.4 mg
- Vláknina 4845.2 mg
- Vitamín A 4845.2 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.2 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Uvaříme těstoviny ve velkém hrnci s osolenou vodu a lžící oleje. Poté těstoviny propláchneme, dáme zpět do hrnce pod pokličku.
-
2
Rozehřejeme v pánvi zbývající olej a osmahneme nakrájenou cibulku. Přidáme nasekanou slaninu a smažíme 4 minuty. Přidáme těstoviny, pokrájené vařené kuře a créme fraiche. Osolíme a opepříme dle chuti.
-
3
Čtyři velké lastury hřebenatky potřeme uvnitř olejem. Dáme do nich lžící kuřecí směs a uhladíme. Smícháme strouhanku se sýrem a posypeme mušle. Směs lehce stlačíme a mušle dáme do grilu na 5 minut, dokud nezačne povrch bublat a nezezlátne.
-
4
Ozdobíme petrželkou a podáváme.