Polévka telecí se šunkou

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 200 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Máslo čerstvé
  • 450 g Šunka dušená
  • 100 g Těstoviny konzumní
  • 450 g Telecí maso přední
  • 60 g Mouka pšeničná hladká
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 ks Celer řapíkatý
  • 8 ks Pepř černý celý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 l Hovězí vývar základní
  • 1.5 dl Sherry brandy
  • 3 polévková lžíce Želé rybízové
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1017 kcal
  • Sacharidy 102 g
  • Tuky 119 g
  • Sodík 874 mg
  • Bílkoviny 77 g
  • Uhlovodany 69 g
  • Cholesterol 252 mg
  • Draslík 1568.8 mg
  • Vláknina 45813.2 mg
  • Vitamín A 45813.2 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.9 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 42.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozpustíme ve velkém hrnci máslo. Přidáme nakrájenou cibuli, mrkev, telecí maso, šunku, celer a smažíme 6 minut na mírném plameni.

  • 2

    Zaprášíme moukou a smažíme 2 minuty. Přiléváme postupně vývar, bobkový list, sůl a pepř. Přivedeme k varu a vaříme na mírném plameni hodinu. Poté sundáme hrnec z ohně, přidáme želé z červeného rybízu a krémové sherry a mícháme, aby se vše spojilo. Necháme odležet 4 hodiny.

  • 3

    Vyndáme z hrnce bobkový list. Prohřejeme polévku na mírném ohni. V lehce osolené vodě uvaříme 12 minut vermicelli - těstoviny. Vmícháme poté do polévky a servírujeme.

Komentáře k receptu