Datlová polévka s burskými oříšky a zeleninou
Suroviny
- 115 g Fazolové lusky zelené
- 1 kávová lžička Datle
- 1 kávová lžička Krevetová pasta
- 5 ks Šalotka
- 2 ks Chilli paprička
- 1 ks Galgan
- 1 ks Čajot
- 1 hrst Řeřicha
- 1 hrst Roketa
- 1 špetka Sůl
- 3 stroužek Česnek
- 5 šálek Vývar drůbeží
- 0.25 šálek Kukuřice cukrová nakládaná
- 2 polévková lžíce Cukr třtinový
- 3 polévková lžíce Arašídy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 424 kcal
- Sacharidy 36 g
- Tuky 8 g
- Sodík 718 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 36 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 596.3 mg
- Vláknina 2705.8 mg
- Vitamín A 2705.8 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.3 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve si připravíme pálivou směs ze šalotky nakrájené na kousky, rozmačkaného česneku, oloupaného a nakrájeného laosu, nasekaných chilli papriček, nepražených burských oříšků a krevetové pasty. Vše rozemeleme v mixéru. Přidáme trochu vývaru a směs vlijeme do pánvičky. Zalijeme zbytkem vývaru, přidáme drcené burské oříšky, cukr a cca 15 min povaříme.
-
2
Datlovou dužinu mezitím namáčíme 15 min v 5 lžících teplé vody. Scedíme, odstraníme semínka a šťávu dáme stranou.
-
3
Cca 5 min před dovařením dáme do vývaru na plátky nakrájený čajot, na kousky nakrájené fazole, kukuřici a zvýšíme intenzitu plamene. Minutu před koncem vmícháme lístky řeřichy a rokety. Přilijeme datlovou šťávu, dochutíme, rozdělíme do misek a podáváme. Můžeme dozdobit nasekanou zelenou chilli papričkou.