Kachna na jablkách

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 105 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1500 g Jablka
  • 1800 g Kachna mražená
  • 125 g Máslo čerstvé
  • 50 g Šunka dušená
  • 30 g Strouhanka
  • 100 ml Vývar drůbeží
  • 50 ml Zakysaná smetana
  • 30 ml Citronová šťáva
  • 3 špetka Sůl
  • 3 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1450 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 126 g
  • Sodík 212 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 38 g
  • Cholesterol 33.5 mg
  • Draslík 293.4 mg
  • Vláknina 9859.5 mg
  • Vitamín A 9859.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.9 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 28.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Šunku pokrájíme na větší kousky.

  • 2

    25 g másla rozpálíme a orestujeme na něm šunku.

  • 3

    3 jablka oloupeme a pokrájíme na menší kousky, smícháme s restovanou šunkou a strouhankou. Osolíme a opepříme.

  • 4

    Vzniklou nádivkou naplníme kachnu, potřeme máslem, osolíme a opepříme. Pečeme 60 minut při 225°C.

  • 5

    Zbytek jablek oloupeme, zbavíme jádřinců, pokrájíme na menší kousky, potřeme zbylým máslem a dáme péct do trouby.

  • 6

    Pečenou kachnu odložíme do tepla, vypečenou šťávu slijeme, zředíme vývarem a přimícháme zakysanou smetanu a citronovou šťávu.

  • 7

    Kachnu servírujeme na pečených jablkách, přelitou omáčkou.

Komentáře k receptu