Mořský okoun s citrónem a bazalkou

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Okouník mořský
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Citrony
  • 6 ks Rajčata
  • 24 ks Bazalka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 8 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 297 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 509 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 63 mg
  • Draslík 912.2 mg
  • Vláknina 7215.8 mg
  • Vitamín A 7215.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 48 mg
  • Vitamín E 3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na 220 stupňů Celsia předehřejeme troubu. Do žáruvzdorné mísy nalijeme olivový olej, obalíme v něm ryby a do břišní dutiny vložíme 3 lístky bazalky a trochu citrónové kůry. Rajčata a ryby okořeníme.

  • 2

    Pečeme v předehřáté troubě 20 minut, dokud není maso měkké. Pokapeme citrónovou šťávou a podáváme.

Komentáře k receptu