Ryba se zeleninou a výhonky na víně

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 60 g Bambusové výhonky
  • 120 ml Olej rostlinný
  • 20 ml Omáčka sójová
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibulka jarní
  • 1 ks Paprika zelená
  • 1 ks Paprika červená
  • 2 ks Rajčata
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 plátek Zázvor celý
  • 1 kg Okoun říční
  • 1 polévková lžíce Víno rýžové čínské
  • 2 polévková lžíce Ocet rýžový
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 442 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 344 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 223.8 mg
  • Vláknina 4640.4 mg
  • Vitamín A 4640.4 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 35.7 mg
  • Vitamín E 2.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Okouna vykucháme, očistíme a osušíme. Česnek nakrájíme na plátky, cibulky na hrubo, papriky a mrkve na nudličky, výhonky a rajčata na plátky. Do ryby na bocích uděláme několik zářezů, vetřeme do nich sůl.

  • 2

    Na wok pánvi na 80 ml oleje opékáme rybu asi čtyři minuty z každé strany doměkka. Poté je přendáme a pánev vytřeme. Nalijeme do ní zbytek oleje, přidáme zázvor, česnek, cibulky a až se rozvoní, vložíme zbytek zeleniny, trochu soli a mícháme směs tři minuty. Nakonec přidáme i zbytek přísad a po třech minutách podáváme.

Komentáře k receptu