Smažená rýže na malajský způsob

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 230 g Krevety tygří - loupané
  • 230 g Hrášek mražený
  • 230 g Vepřová pečeně
  • 1 kávová lžička Zázvor celý
  • 2 kávová lžička Chilli omáčka
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cibule
  • 3 ks Cibulka jarní
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1.5 hrnek Rýže dlouhozrnná
  • 3 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 3 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 591 kcal
  • Sacharidy 90 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 418 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 149.6 mg
  • Draslík 253.1 mg
  • Vláknina 4580.2 mg
  • Vitamín A 4580.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.6 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozšleháme v misce vajíčko, osolíme a opepříme. Ve větší pánvi si rozehřejeme lžíci oleje, přilijeme vajíčko a necháme 30 vteřin bez míchání na ohni. Omeletu srolujeme, nakrájíme na tenké nudličky a dáme stranou na později.

  • 2

    Zbylý olej rozehřejeme ve velké pánvi, přidáme nakrájenou cibuli se zázvorem, krevety zbavené ulit a vnitřností a česnek. Dvě minuty smažíme, nesmí se nám česnek připálit.

  • 3

    Přidáme mražený hrášek, jarní cibulku, sójovou omáčku, chilli omáčku a vepřové maso nakrájené na menší kousky. Promícháme a přidáme vařenou rýži, aby se vše prohřálo. Povaříme 8 minut.

  • 4

    Hotový pokrm podáváme ozdobený vajčenými nudličkami z omelety.

Komentáře k receptu