Kuřecí maso v citronové omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 200 g Kuře
  • 40 g Olej rostlinný
  • 50 g Cibule
  • 100 ml Voda pitná
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 špetka Sůl
  • 1 špetka Tymián sušený
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 411 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 307 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 75 mg
  • Draslík 256 mg
  • Vláknina 1228.5 mg
  • Vitamín A 1228.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí maso bez kůže a kostí nakrájíme na kostky.

  • 2

    Připravíme si omáčku smícháním drobně pokrájené cibule, dvou utřených stroužků česneku, špetky soli, špetky tymiánu, 20 gramů oleje a dvou lžic citronové šťávy.

  • 3

    Osolené a opepřené maso orestujeme na zbylém oleji a vložíme do předehřáté trouby. Polijeme ji omáčkou, sběračkou vody a pečeme. Během pečení poléváme omáčkou a podle potřeby přilíváme vodu.

  • 4

    Jako přílohu volíme vařené brambory.

Komentáře k receptu