Kořeněné jehněčí kotlety pečené s bramborami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 412 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 25 g
- Sodík 1475 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 66.2 mg
- Draslík 1024.2 mg
- Vláknina 8976 mg
- Vitamín A 8976 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24.4 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na pánvi na rozpáleném oleji orestujeme kotlety z obou stran, až zezlátnou. Poté je přeložíme na mísu a do pánve dáme plátky brambor a plátky cibule. Zeleninu orestujeme a okořeníme solí a pepřem.
-
2
V 250 ml vody uvaříme kostku hovězího bujónu.
-
3
Lehce vymažeme ohnivzdornou mísu, na dno dáme polovinu brambor s cibulí, na ně položíme kotlety, které okořeníme tymiánem, utřeným česnekem, bobkovým listem a posekanou petrželovou natí. Kotlety překryjeme druhou polovinou brambor. Vše přelijeme hovězím vývarem. Mísu přiklopíme, vložíme do trouby předehřáté na 190°C a pečeme zhruba čtyřicet minut.
-
4
Kotlety můžeme servírovat v míse, v níž se pekly.