Kořeněné jehněčí kotlety pečené s bramborami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 1 kostka Bujón hovězí
  • 300 g Brambory
  • 50 g Cibule
  • 20 g Olej rostlinný
  • 200 g Jehněčí kotlety
  • 250 ml Voda pitná
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Tymián sušený
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 412 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 1475 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 66.2 mg
  • Draslík 1024.2 mg
  • Vláknina 8976 mg
  • Vitamín A 8976 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.4 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na pánvi na rozpáleném oleji orestujeme kotlety z obou stran, až zezlátnou. Poté je přeložíme na mísu a do pánve dáme plátky brambor a plátky cibule. Zeleninu orestujeme a okořeníme solí a pepřem.

  • 2

    V 250 ml vody uvaříme kostku hovězího bujónu.

  • 3

    Lehce vymažeme ohnivzdornou mísu, na dno dáme polovinu brambor s cibulí, na ně položíme kotlety, které okořeníme tymiánem, utřeným česnekem, bobkovým listem a posekanou petrželovou natí. Kotlety překryjeme druhou polovinou brambor. Vše přelijeme hovězím vývarem. Mísu přiklopíme, vložíme do trouby předehřáté na 190°C a pečeme zhruba čtyřicet minut.

  • 4

    Kotlety můžeme servírovat v míse, v níž se pekly.

Komentáře k receptu