Ropušnice se zázvorem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Brokolice
  • 20 g Zázvor celý
  • 600 g Ropušnice - filety
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř citronový
  • 1 kávová lžička Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Pórek
  • 2 ks Chilli paprička
  • 2 ks Rajčata
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 3 polévková lžíce Omáčka ústřicová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 379 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 816 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 61.8 mg
  • Draslík 1232.3 mg
  • Vláknina 9890.4 mg
  • Vitamín A 9890.4 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 113.8 mg
  • Vitamín E 3.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté plátky ropušnice potřeme olivovým olejem, rozetřeným česnekem se solí a citronovým pepřem. Potom plátky nakrájíme na pásky široké 3-4 cm, odložíme do mísy a necháme hodinu odležet.

  • 2

    Očistíme a omyjeme zeleninu: pórek, zázvor, chilli papričku a brokolici. Pórek s chilli papričkou (bez semen) pokrájíme na kroužky. Brokolici rozdělíme na růžičky. Rajčata spaříme, oloupeme, zbavíme zrníček, pokrájíme na kostičky. Zázvor nakrájíme na tenké nudličky.

  • 3

    Do menšího hrnce s mírně osolenou vodou a lžičkou citronové šťávy dáme vařit růžičky brokolice. Když voda přijde k varu, povaříme brokolici jen 1 minutu, scedíme a necháme odkapat.

  • 4

    Ve woku si rozehřejeme polovinu oleje s máslem, dáme na něj zpěnit pórek, přidáme rajčata se zázvorem, promícháme a necháme trochu rozpéct. Přidáme předvařené růžičky brokolice, směs ochutíme ústřicovou omáčkou a solí, promícháme, vše vyjmeme z pánve, odložíme do mísy a zakryjeme pokličkou, abychom zeleninu uchovali horkou.

  • 5

    Do uvolněné pánve nalijeme zbytek oleje, přidáme lžičku másla, tuk necháme rozpálit a plátky ropušnice smažíme z každé strany dozlatova (přibližně 5 minut).

  • 6

    Zeleninu upravíme na talíře, přidáme k ní usmažené kousky ryby a podáváme.

Komentáře k receptu