Lasagne s vinnou omáčkou s houbami a s masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 150 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 85 g Sýr Parmezán
  • 230 g Houby Shitake sušené
  • 85 g Játra kuřecí
  • 120 g Prosciutto sušené
  • 280 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 300 g Mleté kuřecí maso
  • 900 ml Bešamel
  • 120 ml Víno Marsala
  • 1 kávová lžička Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Pepř černý celý
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 balení Těstoviny Lasagne
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Bazalka
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 966 kcal
  • Sacharidy 80 g
  • Tuky 53 g
  • Sodík 1666 mg
  • Bílkoviny 48 g
  • Uhlovodany 78 g
  • Cholesterol 172.1 mg
  • Draslík 1689.8 mg
  • Vláknina 23985.2 mg
  • Vitamín A 23985.2 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.4 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve necháme v horké vodě změknout houby, poté je nakrájíme na plátky.

  • 2

    Připravíme si bešamelovou omáčku. V rendlíku zahříváme 900 ml mléka, 3 bobkové listy, tři plátky cibule, lžičku celého pepře, tři špetky muškátového květu, sůl a pepř. Dbáme, aby se omáčka nevařila. Po patnácti minutách zahřívání omáčku přecedíme. V jiném rendlíku restujeme na másle mouku, až zezlátne. Poté opatrně vmícháme mléčnou směs a vaříme, až směs zhoustne a je hladká. Omáčku osolíme a opepříme.

  • 3

    V hlubokém silnostěnném rendlíku restujeme utřený česnek s houbami a drobně pokrájenou cibulí. Po zhruba šesti minutách přidáme mleté kuřecí maso, drobně pokrájená játra a prosciutto a na malém plameni restujeme asi dvanáct minut. Poté vlijeme víno, pokrájená rajčata, rajčatový protlak a posekanou bazalku. Směs opepříme, osolíme a na malém plameni pod poklicí vaříme asi půl hodiny. Poté ještě čtvrt hodiny vaříme bez poklice.

  • 4

    Na dno zapékací mísy, kterou jsme vytřeli máslem, poklademe část lazaní, na ně dáme část masové směsi, na maso díl bešamelové omáčky. Vrstvíme ingredience, poslední vrstvou bude bešamel. Ten posypeme strouhaným sýrem a lazaně pečeme v troubě předehřáté na 190°C asi třicet pět minut a hned podáváme.

Komentáře k receptu