Špagety s konzervovaným tuňákem a petrželkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 23 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Těstoviny Spaghettini
  • 25 g Máslo čerstvé
  • 200 g Tuňák v oleji
  • 50 g Ančovičky konzervované
  • 50 g Petržel - nať
  • 150 g Zakysaná smetana
  • 250 ml Olej olivový
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1240 kcal
  • Sacharidy 90 g
  • Tuky 82 g
  • Sodík 619 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 90 g
  • Cholesterol 46.4 mg
  • Draslík 326.7 mg
  • Vláknina 8339.8 mg
  • Vitamín A 8339.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.5 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve větším hrnci uvaříme v osolené vodě těstoviny na zkus, scedíme, vsypeme zpět do hrnce, zamícháme do nich máslo a necháme na teple.

  • 2

    V mixeru rozmixujeme tuňáka rozebraného na kousky (bez nálevu), ančovičky bez nálevu, posekanou petrželku a olivový olej. Na závěr přidáme smetanu a pár vteřin ještě mixujeme. Směs dochutíme solí a pepřem podle potřeby.

  • 3

    Špagety chvilku v hrnci zahříváme a dbáme, aby se nepřichytily dna. Rozdělíme je na porce do talířů, přidáme směs, ozdobíme petrželkou a ihned podáváme.

Komentáře k receptu