Španělská tapenada se sýrem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 313 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 25 g
- Sodík 518 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 32.5 mg
- Draslík 872.2 mg
- Vláknina 9626.3 mg
- Vitamín A 9626.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 56.8 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Černé olivy vypeckujeme a nakrájíme nahrubo. Vložíme do mixéru. Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme najemno, sušená rajčata nakrájíme na větší kostky a vše přidáme do mixéru k olivám. Obsah mixéru zalijeme olivovým olejem a rozmixujeme.
-
2
Do olivové pasty přidáme smetanový sýr, sůl a pepř a znovu mixujeme tak, aby pasta byla co nejjemnější.
-
3
Hotovou pomazánku v misce posypeme sekanou petrželkou a podáváme s chlebem.