Zeleninový bochník

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kostka Droždí
  • 100 ml Rajčatová šťáva
  • 100 ml Olej olivový
  • 450 ml Mléko polotučné
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 0.75 šálek Rajčata
  • 6 šálek Mouka polohrubá
  • 2 polévková lžíce Cukr krupice
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 866 kcal
  • Sacharidy 131 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 773 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 124 g
  • Cholesterol 11.3 mg
  • Draslík 637.1 mg
  • Vláknina 13905 mg
  • Vitamín A 13905 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.4 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Protlak rozmícháme v 280 ml teplého mléka. Droždí rozmícháme ve zbytku teplého mléka, smícháme ho s moukou, solí, cukrem, šťávou, olejem a protlakem. Ze směsi vytvoříme těsto, deset minut ho zpracováváme, přikryjeme utěrkou a necháme dvě hodiny kynout. Mezitím nasekáme rajčata a cibuli. Těsto vytvarujeme na čtyři bochníky a na pečícím papíře na plechu je pod utěrkou necháme kynout dalších čtyřicet pět minut.

  • 2

    Pak je pečeme tři čtvrtě hodiny v troubě, necháme je zchladnout.

Komentáře k receptu