Jednohubky z lososa

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Losos uzený
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 400 g Pórek
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 50 g Pažitka
  • 50 g Fenykl čerstvý
  • 50 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 150 ml Víno bílé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 329 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 600 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 86.8 mg
  • Draslík 725.2 mg
  • Vláknina 5662.5 mg
  • Vitamín A 5662.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.8 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Plátky lososa omyjme, osušíme utěrkou a ostrým nožem z nich odřízneme kůži. Nakrájíme je na proužky. Očistíme pórek, odkrojíme kořínky a horní část tvrdé zelené natě, odstraníme vnější zelené listy a pokrájíme ho na kolečka. Omyjeme také pažitku a fenyklovou nať, vše jemně pokrájíme. Zapékací nádobu vymažeme máslem a rozložíme v ní kolečka pórku.

  • 2

    Lososové jednohubky si připravíme tak, že plátky ryby svineme a konce zasuneme dovnitř. Naskládáme je na kolečka pórku, mírně osolíme, posypeme trochou čerstvě mletého pepře, zalijeme bílým vínem. Asi 10 minut potom pečeme v troubě předehřáté na 180°C.

  • 3

    Jakmile jsou chuťovky hotové, pomocí ploché kuchyňské lopatky je přendáme na nahřátý taliř. Vypečenou šťávu scedíme do hrnce a přimícháme smetanu, prudce vaříme a nakonec vmícháme nasekanou pažitku a fenyklovou nať. Jednohubky podáváme u stolu s hotovou omáčkou.

Komentáře k receptu