Telecí plněné zeleninou a vejci

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 135 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Hrášek
  • 150 g Chřest bílý
  • 70 g Máslo čerstvé
  • 5 g Petržel - nať
  • 150 g Houby čerstvé
  • 100 ml Víno bílé
  • 20 ml Citronová šťáva
  • 1 ks Pórek
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Žemle tuková
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 kg Brambory vařené
  • 1 kg Telecí hruď
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1133 kcal
  • Sacharidy 88 g
  • Tuky 58 g
  • Sodík 911 mg
  • Bílkoviny 61 g
  • Uhlovodany 73 g
  • Cholesterol 413.7 mg
  • Draslík 2117.4 mg
  • Vláknina 20984.8 mg
  • Vitamín A 20984.8 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 50.7 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 27.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do masa vyřežeme kapsu a osolíme ho zvenku i zevnitř. Žemle vymácháme ve vodě. Na 40 g másla osmahneme nakrájené houby a pórek, přidáme hrášek a 10 minut podusíme. Nakrájený chřest povaříme s citronovou šťávou ve slané vodě a necháme ho na utěrce oschnout. K houbám přidáme vymačkanou žemli, chřest, vejce a žloutek, osolíme a okořeníme. Směs promícháme a nandáme ji do vytřené masové kapsy. Tu pak sešijeme.

  • 2

    Maso na pekáči potřeme máslem a posypeme pepřem, pečeme ho při 220 stupních C asi 10 minut. Pak maso podlijeme vínem a přikryté ho dusíme doměkka při 180 stupních C asi hodinu a 20 minut.

  • 3

    Maso poté necháme 20 minut odležet bez nití, nakrájíme ho a podáváme s vařenými bramborami.

Komentáře k receptu