Zapečené rybí maso

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 455 g Brambory
  • 85 g Máslo čerstvé
  • 455 g Treska aljašská
  • 200 g Makrela uzená
  • 80 g Mouka polohrubá
  • 60 g Petržel - nať
  • 50 ml Mléko plnotučné
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 572 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 383 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 229 mg
  • Draslík 1312 mg
  • Vláknina 8467.3 mg
  • Vitamín A 8467.3 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 44.3 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 107.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupané a na kousky nakrájené brambory uvaříme v osolené vodě doměkka. Vodu slijeme, brambory rozmačkáme a vmícháme do nich asi 55 g másla. Uvaříme vejce natvrdo a nakrájíme je na větší kousky.

  • 2

    Předehřejeme si troubu na 200°C. Filety z tresky vložíme do velké pánve, přelijeme mlékem a dusíme na středním ohni asi 10 minut, dokud rybí maso nezíská matný vzhled. Mléko slijeme a uchováme, filety vyjmeme z pánve, vidličkou rozebereme na větší kusy a vykostíme.

  • 3

    Zbývající máslo rozehřejeme ve velkém kastrolu, přidáme mouku a smažíme za stálého míchání asi 2 minuty. Odstavíme a postupně vmícháváme mléko z ryb. Stále mícháme, aby se neutvořily žmolky. Kastrol vrátíme zpět na oheň a omáčku vaříme asi 5 minut, dokud nezhoustne. Poté ji odstavíme, opatrně vmícháme rybí maso, uzené rybí maso, vejce a petržel. Osolíme, opepříme, vlijeme do zapékací mísy. Poklademe rozmačkanými brambory a pečeme asi 30 minut dozlatova.

Komentáře k receptu