Křupavé hroudy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 33 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 90 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Paprika mletá pálivá
  • 1 šálek Mouka polohrubá
  • 1 polévková lžíce Hořčice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 297 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 93 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 197.1 mg
  • Draslík 70.3 mg
  • Vláknina 1346.7 mg
  • Vitamín A 1346.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse promícháme hořčici, sůl, mouku a papriku.

  • 2

    V hlubší pánvi rozpustíme máslo a přisypeme připravenou směs. Do směsi přidáme tři vejce, důkladně prohněteme a nakonec jen zlehka vmícháme nakrájený sýr.

  • 3

    Předehřejeme troubu na 180 °C. Vymažeme plech na pečení. Ze vzniklého těsta malou lžičkou vykrajujeme hroudy, které pokládáme na připravený plech. Před pečením jednotlivé hroudy pomažeme rozšlehaným vejcem. Pečeme 8 minut.

Komentáře k receptu