Losos v rajčatové omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 250 g Losos - filety
  • 750 g Rajčata
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 1 g Sůl
  • 1 g Sůl
  • 1 g Rozmarýn čerstvý
  • 1 g Bazalka
  • 5 g Petržel - nať
  • 5 ml Olej slunečnicový
  • 100 ml Víno červené
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 334 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 496 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 65 mg
  • Draslík 1473.2 mg
  • Vláknina 11578.9 mg
  • Vitamín A 11578.9 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 56.9 mg
  • Vitamín E 3.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve připravíme rajčatovou omáčku. Rajčata spaříme v horké vodě a oloupeme slupku. Poté je nakrájíme a spolu s najemno nakrájenou cibulkou, cukrem a svazkem zelených bylinek vaříme 20 minut. Směs osolíme a opepříme dle chuti.

  • 2

    Jakmile máme rajčata uvařená, vyjmeme bylinky a rozmixujeme. Vzniklou hmotu propasírujeme a hladkou tekutinu opět přivedeme k varu. Z tekutiny vařením odpaříme přebytečnou vodu. Získáme tak hustou omáčku.

  • 3

    Na oleji opečeme na plátky nakrájený česnek, který následně vyjmeme. Nasoleného a muškátovým oříškem posypaného lososa opečeme, vložíme na česnekový olej a osmažíme z obou stran. Poté snížeme plamen a z obou stran dopékáme. Hotového lososa rozdělíme na talíře a do zbylé šťávy přilijeme červené víno. Vše krátce povaříme a přidáme do rajčatové omáčky.

  • 4

    Připraveného lososa poléváme rajčatovou omáčkou.

Komentáře k receptu