Losos v rajčatové omáčce
Suroviny
- 250 g Losos - filety
- 750 g Rajčata
- 1 g Pepř černý mletý
- 1 g Sůl
- 1 g Sůl
- 1 g Rozmarýn čerstvý
- 1 g Bazalka
- 5 g Petržel - nať
- 5 ml Olej slunečnicový
- 100 ml Víno červené
- 1 ks Cibule
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Muškátový oříšek
- 1 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Cukr krupice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 334 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 8 g
- Sodík 496 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 30 g
- Cholesterol 65 mg
- Draslík 1473.2 mg
- Vláknina 11578.9 mg
- Vitamín A 11578.9 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 56.9 mg
- Vitamín E 3.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve připravíme rajčatovou omáčku. Rajčata spaříme v horké vodě a oloupeme slupku. Poté je nakrájíme a spolu s najemno nakrájenou cibulkou, cukrem a svazkem zelených bylinek vaříme 20 minut. Směs osolíme a opepříme dle chuti.
-
2
Jakmile máme rajčata uvařená, vyjmeme bylinky a rozmixujeme. Vzniklou hmotu propasírujeme a hladkou tekutinu opět přivedeme k varu. Z tekutiny vařením odpaříme přebytečnou vodu. Získáme tak hustou omáčku.
-
3
Na oleji opečeme na plátky nakrájený česnek, který následně vyjmeme. Nasoleného a muškátovým oříškem posypaného lososa opečeme, vložíme na česnekový olej a osmažíme z obou stran. Poté snížeme plamen a z obou stran dopékáme. Hotového lososa rozdělíme na talíře a do zbylé šťávy přilijeme červené víno. Vše krátce povaříme a přidáme do rajčatové omáčky.
-
4
Připraveného lososa poléváme rajčatovou omáčkou.