Rýžová kaše se skořicí

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 285 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 150 g Rýže loupaná
  • 150 g Cukr krupice
  • 2 kávová lžička Skořice mletá
  • 3 ks Skořice celá
  • 2 l Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 683 kcal
  • Sacharidy 116 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 6 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 93 g
  • Cholesterol 62 mg
  • Draslík 161.1 mg
  • Vláknina 34491 mg
  • Vitamín A 34491 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.2 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve smícháme v zapékací míse rýži, máslo, cukr a skořici. Mléko přivedeme k varu a horké nalijeme do mísy. Vše důkladně promícháme.

  • 2

    Troubu předehřejeme na 250C.

  • 3

    Mísu vložíme na 30minut do trouby. Poté snížíme teplotu na 100-120C, mísu dáme do vodní lázně a vložíme zpět do trouby ještě na 4hodiny.

  • 4

    Hotový dezert necháme vychladnout, dozdobíme kousky skořice a podáváme.

Komentáře k receptu