Ochucená majonéza

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 10 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 100 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Kari koření
  • 1 kávová lžička Cukr moučkový
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Pepř cayenský
  • 1 polévková lžíce Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 550 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 58 g
  • Sodík 402 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 370.2 mg
  • Draslík 46.8 mg
  • Vláknina 272.4 mg
  • Vitamín A 272.4 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.1 mg
  • Vitamín E 5.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V misce smícháme citrónovou šťávu s vodou.

  • 2

    Do mixéru dáme žloutky, sůl, cukr, mletý pepř a kari, mixujeme a pomalu přiléváme za stálého mixování olej, poté, stále během mixování přiléváme tenkým pramínkem citrónovou šťávu s vodou.

  • 3

    Hotovou majonézu uchováváme uzavřenou v porcelánové misce nebo skleněné nádobě v chladničce. Vydrží několik dní.

Komentáře k receptu