Těstovinový salát s mangem

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Nudle čínské vaječné
  • 100 ml Mléko kokosové
  • 4 ks Šalotka
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 ks Paprika žlutá
  • 1 ks Paprika zelená
  • 1 ks Mango
  • 2 ks Česnek
  • 2 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
  • 4 polévková lžíce Máslo arašídové
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 426 kcal
  • Sacharidy 93 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 121 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 92 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 905 mg
  • Vláknina 5170 mg
  • Vitamín A 5170 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 78.3 mg
  • Vitamín E 2.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vaječné nudle dáme do velké mísy, přelijeme dostatečným množstvím vroucí vody a necháme 10 bobtnat. Ve velkém předehřátém woku rozehřejeme arašídový olej na dosti vysokou teplotu.

  • 2

    Přidáme nakrájené šalotky, nadrobno nakrájenou chilli papričku, papriky nakrájené na nudličky a prolisovaný česnek a opékáme je za stálého míchání 2-3 minuty.

  • 3

    Vaječné nudle scedíme a necháme okapat.

  • 4

    Do woku dáme okapané nudle a mango nakrájené na nudličky a vše za stálého míchání opékáme zhruba 2 minuty. Potom wok odstavíme.

  • 5

    Těstovinový salát s mangem rozdělíme do nahřátých talířů nebo

  • 6

    misek.

  • 7

    V hrnku nebo misce smícháme arašídovou pomazánku, kokosové mléko

  • 8

    a rajčatový protlak a směs naneseme lžící na těstvinový salát s

  • 9

    mangem jako zálivku. Ihned podáváme.

Komentáře k receptu