Kuře na calvadosu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Tymián sušený
  • 0.5 kávová lžička Rozmarýn sušený
  • 1 ks Kuře
  • 4 ks Jablka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 5 cl Calvados
  • 1 šálek Vývar z hovězích kostí
  • 3 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1122 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 71 g
  • Sodík 712 mg
  • Bílkoviny 82 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 321.9 mg
  • Draslík 1271.6 mg
  • Vláknina 7816.6 mg
  • Vitamín A 7816.6 mg
  • Vitamín B6 1.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.2 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté kuře stáhneme z kůže, naporcujeme a potřeme směsí soli a koření. Porce lehce obalíme v mouce a po všech stranách opečeme na oleji. Podlijeme vývarem a calvadosem a ve vyhřáté troubě dusíme téměř doměkka.

  • 2

    Potom k masu přidáme oloupaná, rozpůlená jablka zbavená jádřinců a dodusíme.

  • 3

    Měkké kuře upravíme na talíře, obložíme podušenými jablky a podlijeme šťávou.

  • 4

    Podáváme s dušenou rýží nebo s bramborovou kaší.

Komentáře k receptu