Kachna se zázvorem a limetou

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Salát ledový
  • 125 ml Voda pitná
  • 2 kávová lžička Omáčka rybí
  • 2 kávová lžička Omáčka sojová světlá
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 2 kávová lžička Olej sezamový
  • 3 ks Kachní prsa
  • 1 ks Pomeranče
  • 3 ks Cibulka jarní
  • 1 špetka Sůl
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Limetková šťáva
  • 1 polévková lžíce Zázvor celý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 201 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 377 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 86.6 mg
  • Draslík 575.1 mg
  • Vláknina 4915.5 mg
  • Vitamín A 4915.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 41.9 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zázvor nastrouháme, česnek prolisujeme, jarní cibulky drobně nakrájíme, z pomeranče nastrouháme kůru a vylisujeme šťávu.

  • 2

    Maso omyjeme, osušíme, rozpůlíme, kůži propícháme vidličkou a osolíme. Rozložíme kůží dolů na rošt, postavený do pekáče.

  • 3

    Maso pečeme 10 minut v předehřáté troubě, obrátíme a pečeme dalších 15 minut tak, aby bylo propečené, uprostřed růžové, s křupavou kůží navrchu. Maso vyjmeme z trouby, necháme mírně vychladnout a nakrájíme na plátky, poté ho přelijeme trochou zálivky.

  • 4

    Vodu promícháme se sezamovým olejem, limetovou šťávou, pomerančovou šťávou i kůrou, rybí omáčkou, zázvorem, česnekem, sójovou omáčkou, cukrem a jarními cibulkami.

  • 5

    Servírovací mísu upravíme salátovými listy, na ně rozložíme plátky masa, maso přelijeme zbývající zálivkou a ihned servírujeme.

Komentáře k receptu