Alsaský jablkový koláč
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 315 kcal
- Sacharidy 50 g
- Tuky 12 g
- Sodík 43 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 49 g
- Cholesterol 78 mg
- Draslík 130.9 mg
- Vláknina 4708.3 mg
- Vitamín A 4708.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.8 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 20.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mouku rozmícháme nejprve s jedním vejcem. Poté přidáme máslo, 25g cukru, špetku soli a potřebné množství vody tak, aby se těsto nelepilo a bylo roztíratelné. Necháme ho asi půl hodiny odpočinout.
-
2
Mezitím jablka omyjemem, oloupeme, odstraníme jadřince, rozčtvrtíme a pokapeme citronovou šťávou.
-
3
Těsto vyválíme na kulatý plát a vyložíme jím rozvírací formu. Okraje zvedneme a těsto několikrát propíchneme vidličkou.
-
4
Troubu předehřejeme na 200C.
-
5
Jablka na povrchu nařízneme a naskládáme je na těsto do vějíře. Posypeme 25g cukru a pečeme 30minut.
-
6
Mezitím rozšleháme zbylý cukr a vejce, přidáme mléko, smetanu a vanilkové aroma. Nalijeme na koláč a dopečeme do té doby, než se tekutina srazí.
-
7
Necháme vychladnout a podáváme.