Věnec k snídani

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 250 g Mandle
  • 200 g Máslo čerstvé
  • 160 g Med včelí
  • 100 g Kandovaná pomerančová kůra
  • 500 g Linecké (křehké) těsto
  • 1 ks Pomeranče
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 6 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 577 kcal
  • Sacharidy 73 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 12 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 72 g
  • Cholesterol 65.3 mg
  • Draslík 224 mg
  • Vláknina 7544 mg
  • Vitamín A 7544 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.7 mg
  • Vitamín E 6.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 23.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Za stálého míchání zahřejeme máslo, med, mandlové lupínky a smetanu. Směs odstavíme, přidáme jemnou kandovanou pomerančovou kůru a nastrouhanou kůru z pomeranče.

  • 2

    Z hotového tvarohového těsta vyválíme dva obdelníky. Hmotu na ně rozložíme a utvoříme dva věnce, každý dáme na jeden vymazaný plech.

  • 3

    Okraje těsta přitiskneme k sobě a povrch potřeme rozšlehaným žloutkem. Každý věnec pečeme 25 minut v předehřáté troubě na 200°C. Necháme vychladnout a podáváme.

Komentáře k receptu