Hovězí ragú na pivě

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Anglická slanina
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Estragon
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Petržel kořen
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 0.25 l Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 0.75 l Hovězí vývar základní
  • 1 kg Hovězí maso zadní
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Ocet vinný červený
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.5 polévková lžíce Povidla jablková
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 572 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 115 g
  • Sodík 1047 mg
  • Bílkoviny 63 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 168 mg
  • Draslík 444 mg
  • Vláknina 5954.8 mg
  • Vitamín A 5954.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 52.9 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 27.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso nakrájíme na 3 cm velké kostky, slaninu na malé kostičky. Cibuli oloupeme a nasekáme najemno. Mrkev a petržel oškrábeme a obojí nakrájíme na tenká kolečka.

  • 2

    V tlakovém hrnci rozehřejeme olej, přidáme slaninu a opečeme, přidáme maso, cibuli, mrkev, petržel a opékáme 3 minuty. Osolíme, opepříme, přidáme estragon, bobkový list, vývar, pivo, ocet a hrušková povidla. Hrnec uzavřeme a vaříme 25 minut.

  • 3

    Z rozehřátého másla a mouky vymícháme jíšku, zalijeme vývarem a krátce povaříme.

  • 4

    Otevřeme hrnec, tekutinu scedíme a spojíme s jíškou, nebo rozmícháme přímo v hrnci. Ragú dochutíme a ihned podáváme.

Komentáře k receptu