Žemlovka s lučinou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 ks Sýr Lučina - termizovaný
  • 1 ks Jablka
  • 1 ks Rohlíky bílé
  • 0.25 šálek Mléko polotučné
  • 1 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 387 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 66 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 15.1 mg
  • Draslík 144.3 mg
  • Vláknina 5892.2 mg
  • Vitamín A 5892.2 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.6 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rohlík nakrájíme na plátky a pokropíme mlékem. Oloupané jablko rozkrojíme, zbavíme jádřince a nakrájíme na tenké plátky. Lučinu rozmícháme s bílkem a mírně osladíme.

  • 2

    Do máslem vymazaného a strouhankou vysypaného malého pekáčku urovnáme plátky rohlíku, na ně plátky jablka a navrch lučinu.

  • 3

    Žemlovku pečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova.

Komentáře k receptu