Jablkové bábovičky z mandlového těsta

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 145 g Máslo čerstvé
  • 80 g Cukr krupice
  • 50 g Mandle mleté
  • 150 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 4 ks Jablka
  • 1 špetka Sůl
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 680 kcal
  • Sacharidy 76 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 82 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 49 g
  • Cholesterol 104.8 mg
  • Draslík 335.4 mg
  • Vláknina 11838.5 mg
  • Vitamín A 11838.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.7 mg
  • Vitamín E 3.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 41.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytá, na dílky nakrájená jablka, 1 lžíci másla, citronovou šťávu a 2 lžíce cukru dusíme 4 minuty, a potom necháme vychladnout.

  • 2

    Z mouky, mandlí, zbylého másla, soli a 1 vejce rychle vypracujeme hladké těsto. Vytvarujeme kouli, zabalíme do fólie a chladíme asi 1 hodinu.

  • 3

    Plech s vytvarovanými bábovičkami vymastíme máslem. Ze 2/3 těsta vyválíme asi 0,5 cm silný plát. Formičky vyložíme těstem a na těsto rozložíme podušená jablka. Ze zbylého těsta vyválíme plát, vypichujeme z něho kolečka o velikosti báboviček a položíme je na jablka. Plech vložíme do trouby vyhřáté na 175°C a bábovičky pečeme asi 30 minut.

  • 4

    Po vyklopení z formiček můžeme bábovičky podávat ještě vlažné.

Komentáře k receptu