Gratinovaná rajčata s kozím sýrem

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 24 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Rajčata
  • 200 g Olivy černé
  • 1 kávová lžička Máslo čerstvé
  • 4 ks Sýr kozí
  • 0.5 ks Tymián čerstvý
  • 0.5 ks Oregano čerstvé
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.84 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 477 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 1018 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 82.3 mg
  • Draslík 420 mg
  • Vláknina 6589.8 mg
  • Vitamín A 6589.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.2 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytá rajčata rozpůlíme, nakrájíme na tenké plátky. Okapané olivy rozpůlíme.

  • 2

    Zapékací misku silně vymastíme, navrstvíme plátky rajčat, osolíme, opepříme, na ně naklademe olivy, poklademe kozím sýrem a vše zakapeme olejem.

  • 3

    Oprané bylinky jemně nasekáme, rozložíme na pokrm. Vložíme do předehřáté trouby na 180 °C a gratinujeme 4 minuty.

Komentáře k receptu