Jehněčí kýta s artyčoky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1000 g Jehněčí kýta
  • 400 g Brambory
  • 500 ml Víno bílé
  • 1 kávová lžička Citronová kůra
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Artyčoky
  • 5 ks Cibulka jarní
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 3 polévková lžíce Tymián čerstvý
  • 6 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1209 kcal
  • Sacharidy 124 g
  • Tuky 50 g
  • Sodík 1337 mg
  • Bílkoviny 76 g
  • Uhlovodany 124 g
  • Cholesterol 165 mg
  • Draslík 5035.9 mg
  • Vláknina 115340 mg
  • Vitamín A 115340 mg
  • Vitamín B6 2.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 140.7 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 21 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupaný, nasekaný česnek smícháme s citronovou šťávou, kůrou, lístky tymiánu, vínem a olejem. Omyté maso vložíme do marinády a necháme pod pokličkou do druhého dne v chladničce.

  • 2

    Kýtu osolíme, opepříme, i s marinádou vložíme do pekáče a pečeme asi 30 minut v silně vyhřáté troubě.

  • 3

    Artyčoky omyjeme, odstraníme vnější listy a stonky odřízneme. Očištěnou cibulku nakrájíme na kolečka, brambory oloupeme. Vše přidáme k masu a pečeme dalších 60 minut při 180 stupních Celsia. Během pečení maso podle potřeby podléváme vodou. Před podáváním necháme chvíli odpočinout ve vypnuté troubě.

Komentáře k receptu