Patas allioli
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 713 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 66 g
- Sodík 279 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 185.1 mg
- Draslík 801.1 mg
- Vláknina 9480 mg
- Vitamín A 9480 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.2 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory oloupeme, nakrájíme na 4 cm velké kostky, rozprostřeme je na pečící plech a zalijeme olejem. Brambory v oleji důkladně obalíme a dobře posolíme. Pečeme v troubě předehřáté na 200° C asi 45 minut dozlatova. Při pečení s plechem občas zatřeseme, aby se brambory opekly ze všech stran.
-
2
Pro přípravu česnekové majonézy allioli si připravíme utřený česnek, žloutky, ocet nebo citrónovou šťávu a všechny suroviny zpracujeme v kuchyňském robotu. Za chodu k surovinám přiléváme pomalu olej, dokud se nevytvoří hustá majonéza. Osolíme.
-
3
Brambory podáváme zalité majonézou nebo s majonézou v misce, do které budeme brambory namáčet.