Grilovaná vepřová žebírka

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1000 g Vepřová žebra
  • 200 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Hořčice plnotučná
  • 0.25 kávová lžička Tabasco
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 šálek Kečup
  • 2 polévková lžíce Cukr třtinový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 811 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 60 g
  • Sodík 385 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 202.5 mg
  • Draslík 608.7 mg
  • Vláknina 199.5 mg
  • Vitamín A 199.5 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.7 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žebírka omyjeme, osušíme, naporcujeme a potřeme solí a pepřem.

  • 2

    V míse smícháme kečup s cukrem a hořčicí, přidáme prolisovaný česnek, sůl a tabasco.

  • 3

    Žebírka potřeme kečupovou směsí a necháme ji trochu zaschnout. Maso vložíme do misky z alobalu a grilujeme asi 25 minut. Během grilování žebírka často obracíme a potíráme je pivem.

Komentáře k receptu