Grilovaný ovčí sýr

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
  • 5 ks Tymián čerstvý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Pepř růžový celý
  • 5 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 744 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 58 g
  • Sodík 7 mg
  • Bílkoviny 44 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 390.7 mg
  • Vláknina 18430 mg
  • Vitamín A 18430 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 100.9 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupaný česnek pokrájíme na plátky. Tymián omyjeme, lístky otrháme, kuličky pepře rozdrtíme a smícháme s česnekem, tymiánem i olivovým olejem.

  • 2

    Ovčí sýr rozkrájíme na 4 plátky, položíme na mísu a pokapeme připravenou marinádou. Necháme pod pokličkou asi 2 hodiny uležet.

  • 3

    Každý plátek sýra zabalíme do alobalu a grilujeme v troubě pod grilem cca 10 minut.

  • 4

    Sýr vyjmeme z alobalu, podáváme s míchaným zeleninovým salátem a pita chlebem.

Komentáře k receptu