Okurky zapečené s masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Vepřové maso libové
  • 1 ks Okurka salátová
  • 1 ks Cibule
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 0.25 l Mléko polotučné
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.09 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 425 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 123 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 279.5 mg
  • Draslík 278.6 mg
  • Vláknina 2131.5 mg
  • Vitamín A 2131.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.4 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3164.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na hrubo nakrájenou cibuli zpěníme na tuku, přidáme na malé koustky pokrájené maso, osolíme, přidáme utřený česnek a dusíme bez podlévání.

  • 2

    Omytou okurku zbavíme semen, rozkrájíme na kostky, osolíme, zaprášíme trochou hladké mouky a přidáme k masu.

  • 3

    Vše společně dusíme téměř do měkka. Poté přilijeme osolené mléko s vejci ušlehanými do pěny a zapečeme do červena.

Komentáře k receptu