Mrkvová polévka s játrovými toasty
Suroviny
- 50 g Anglická slanina
- 750 g Mrkev kořen
- 150 g Játra kuřecí
- 315 ml Fazole bílé sterilované
- 1 kávová lžička Sůl
- 3 ks Cibule
- 2 ks Celer řapíkatý
- 1 ks Bageta
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 1 l Vývar z hovězích kostí
- 3 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 630 kcal
- Sacharidy 77 g
- Tuky 453 g
- Sodík 1626 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 63 g
- Cholesterol 150.4 mg
- Draslík 1720.6 mg
- Vláknina 25137.8 mg
- Vitamín A 25137.8 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěnou mrkev a řapíkatý celer nakrájíme na nudličky, oloupanou cibuli(2ks) a česnek nasekáme. Slaninu nakrájenou na kostičky rozškvaříme na 2 lžících oleje, přidáme cibuli a česnek, osmahneme a vložíme připravenou zeleninu. Přilijeme vývar a vaříme asi 15 minut.
-
2
Do polévky přidáme okapané fazole, osolíme, opepříme a vmícháme nasekanou petrželku (1 lžičku ponecháme na ozdobu).
-
3
Zbylou oloupanou cibuli nasekáme, osmahneme na oleji a opečeme na ní očištěná játra. Potom játra rozmixujeme, osolíme, opepříme a namažeme na opečené krajíčky bagety. Ozdobíme zbylou petrželkou a podáváme k polévce.